Босна и Херцеговина и Португалия играят при резултат 0:5 в двубой от

...
Босна и Херцеговина и Португалия играят при резултат 0:5 в двубой от
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Босна и Херцеговина 0:5 Португалия, старт на втората част

Босна и Херцеговина и Португалия играят при резултат 0:5 в двубой от осмия кръг на квалификациите за UEFA EURO 2024 от група „ J “. Капитанът на гостите - Кристиано Роналдо , окри от дузпа още в петата, а по-късно и удвои в 20-ата минута. Бруно Фернандеш оформи класиката в 25-ата минута. Разгромът за домакините стана цялостен в 32-ата минута, когато се разписа и Жоао Кансело . В 43-ата минута и Жоао Феликс също записа името си измежду голмайсторите. Срещата на стадион „ Билино Поле “ в Зеница може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата.

Новият ментор на Босна и Херцеговина - Саво Милошевич, не направи нито една смяна спрямо успеха с 2:0 над Лихтенщайн преди няколко дни. Звездата и капитан Един Джеко водеше офанзивата на отбора, подпомаган от Мирослав Стефанович, Амир Рахманович и Ермедин Демирович. В средата на терена различен деец - Миралем Пянич, действаше дружно с Гойко Цимирот.

Селекционерът на Португалия - Роберто Мартинес, направи няколко промени в състава спрямо успеха над Словакия с 3:2 преди няколко дни. Атаката на отбора водеше Жоао Феликс, който заменя Гонсало Рамош, подпомаган от капитана Кристиано Роналдо и Рафаел Леао. Данило и Отавио пък заемат местата на Бернардо Силва и Жоао Палиня в средата на терена, като Бруно Фернандеш добавя тройката халфове. Гонсало Инасио пък е титуляр за сметка на Антонио Силва в защитата, като тя се добавя от Диего Далот, Рубен Диаш и Жоао Силва, които действаха зад вратаря Диого Коща.

Сблъсъкът започва съвършено за гостите, които получиха право да изпълнят дузпа още в третата минута. Топката беше центрирана отляво в наказателното поле, където Жоао Феликс овладя и я даде на Бруно Фернандеш, който стреля от дребен ъгъл, топката рикошира в крайници на Адриан Леон Баришич и по-късно се удари в ръката на Гойко Цимирот. Кълбото се върна във Феликс, който също шутира и последва нов двоен рикошет – първо в тялото на Денис Хадижикадунич, а по-късно и в ръката ва Баришич, която обаче беше покрай тялото. Въпреки това, реферът от Турция уточни бялата точка, а зад топката застана капитанът Кристиано Роналдо, който стреля тъкмо в центъра на вратата в петата минута и означи 126-ия гол с националната фланелка - 0:1.

Гостите пропуснаха отлична опция да удвоят преднината си в 18-ата минута, когато Бруно Фернандеш направи сериозен пропуск. Отавио задържа топката пред наказателното поле и подаде надясно за Феликс, който пък изведе отдясно в наказателното поле присъединилия се в офанзива Диого Далот. Бранителят на Манчестър Юнайтед центрира чудесно ниско по тревата, където съотборникът му в „ алените дяволи “ стреля от точката за дузпа, само че на сантиметри от дясната греда на Ибрахим Сехич.

Португалия продължи да господства и в 20-ата минута стигна до втори гол. Феликс получи в своята на половина, напредна чудесно на скорост без да бъде спрян от нито един състезател на Босна и по-късно изведе Роналдо зад отбраната на домакините самичък против вратаря, а капитанът на гостите нямаше проблем да го преодолее. Първоначално попадението беше анулирано поради засада, само че след инспекция със системата ВАР голът беше зачетен – 0:2.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР